• 0
Sign in to follow this  
Followers 0
LCpl Melnyk

Arma Possible Memory Leak issues

Question

Posted (edited)

Every now and then i have been having frequent major issues with my arma game. Get huge FPS drop, all models and texture go into super low and polygon mode. Usually when this happens Tfar glitches out and starts to refresh as if im not in the game. Sometimes after a little it fixes itself but most of the time issue persists until i restart the game. I have read up on it and may seem to be some form of memory leak. Is there a possible solution to this issue?

 

Specs:

Windows 10 Pro vs 160764 bit

Intel Core i5-4960K CPU @ 3.50GHz

16gb RAM

970 GTX Graphics Card

 

Pictures:

http://imgur.com/a/TIHbV

 

Edited by PFC Melnyk

LCPL MELNYK | 15M3141
Infantry Assaultman
3rd Battalion, 1st Marines

 

@AD%20-%20Melnyk%20-%208-17.png?raw=1AD-Blank-StripeBox_new.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

  • 0

Running 64 bit?

Does it happen in vanilla or only with mods?

If so, which mods?


1STLT M. ROBB | 15M1985
Reserve Infantry Officer | S-2 Intelligence Analyst

3rd Battalion, 1st Marines

 

AD-Robb,%20M-02-16.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If i recall it happens vanilla as well, although i dont frequently play vanilla. When im playing im usually using our 15th mod set so the crash/glitch happens with that mod set most often. If it helps it has only ever happened on servers, not when im in the editor. 

 

I am running 64 bit windows if thats what you were asking. 


LCPL MELNYK | 15M3141
Infantry Assaultman
3rd Battalion, 1st Marines

 

@AD%20-%20Melnyk%20-%208-17.png?raw=1AD-Blank-StripeBox_new.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Was referring to the x64 arma.exe 

 

Are you using Arma3Sync or using a memory allocator ?
 

If not, try one? IE : jemalloc_bi_x64 or ttb4malloc_bi_x64


1STLT M. ROBB | 15M1985
Reserve Infantry Officer | S-2 Intelligence Analyst

3rd Battalion, 1st Marines

 

AD-Robb,%20M-02-16.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I am using Arma 3 sync, dont know which arma.exe version. Where could i check that, also i dont use a memory allocator, does that work with arma 3 sync? Ive heard about it but never used. 


LCPL MELNYK | 15M3141
Infantry Assaultman
3rd Battalion, 1st Marines

 

@AD%20-%20Melnyk%20-%208-17.png?raw=1AD-Blank-StripeBox_new.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted (edited)

Actually i just found in my files that i do have both those memory allocators in my Dll file. 

Edited by PFC Melnyk

LCPL MELNYK | 15M3141
Infantry Assaultman
3rd Battalion, 1st Marines

 

@AD%20-%20Melnyk%20-%208-17.png?raw=1AD-Blank-StripeBox_new.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Is there anything i can do about my issue?


LCPL MELNYK | 15M3141
Infantry Assaultman
3rd Battalion, 1st Marines

 

@AD%20-%20Melnyk%20-%208-17.png?raw=1AD-Blank-StripeBox_new.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Have you tried running the game with either of the memory allocators? (IE, with either the default BI launcher or A3Sync in the launch parameters : Malloc)
Does that improve anything?

Are you actually running the x64 .exe with A3Sync? You'll have to specify it in the A3 exe location at the bottom of the launch parameters tab.

 


1STLT M. ROBB | 15M1985
Reserve Infantry Officer | S-2 Intelligence Analyst

3rd Battalion, 1st Marines

 

AD-Robb,%20M-02-16.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Turns out i wasnt launching Arma3Sync with the x64 version. How do i utilize the memory allocators? Are they mods that i utilize like normal @mods in the sync? Thanks for your help so far btw.


LCPL MELNYK | 15M3141
Infantry Assaultman
3rd Battalion, 1st Marines

 

@AD%20-%20Melnyk%20-%208-17.png?raw=1AD-Blank-StripeBox_new.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

r5xeO8a.png

 

You select it in the drown down menu in A3Sync. Try each one with x64 and see how the game runs. 

However, if you were still running the game as x32, then that probably was your issue. You likely won't even need to use the memory allocators.


1STLT M. ROBB | 15M1985
Reserve Infantry Officer | S-2 Intelligence Analyst

3rd Battalion, 1st Marines

 

AD-Robb,%20M-02-16.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok thank you so much! If the issue persists i will try using the different allocators. Thanks for the help!


LCPL MELNYK | 15M3141
Infantry Assaultman
3rd Battalion, 1st Marines

 

@AD%20-%20Melnyk%20-%208-17.png?raw=1AD-Blank-StripeBox_new.png?raw=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0